Novosti

Obnova pročelja stambene zgrade Gupčeva zvijezda 3A, Zagreb

Na ovom zaštićenom spomeniku kulture sagrađenom 1941. godine izveli smo zidarsko fasaderske radove na uređenju pročelja toplinskom izolacijom pločama EPS-a, sa završnom fasadnom silikatnom žbukom. Prije postave ploča EPS-a bilo je potrebno obiti kompletno staru dotrajalu fasadnu žbuku do zdrave podloge. Uz zidarsko fasaderske radove izvedeni su i limarski radovi na zamjeni prozorskih klupica i vertikala za odvodnju krovne vode, hidroizolaterski radovi na podovima balkona i loggia, zamjena keramičkog opločenja podova loggia i balkona te  hidroizolacija zida suterenskog stana sa vanjske strane. Sam proces izvođenja radova, obzirom da se radi o zaštićenom kulturnom dobru, bio je pod nadzorom konzervatora iz Zavoda za zaštitu spomenika grada Zagreba.

Površina uređenih pročelja: 580 m2

Energetska obnova stambene zgrade Poljana Jurja Andrassya 8-11, Zagreb

Prema projektu projektantskog ureda Kapov d.o.o. te nastavno na potpisani ugovor sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je sufinancirao projekt energetske obnove stambene zgrade  sa 60% sredstava, izveli smo sljedeće radove na ovoj stambenoj zgradi na Knežiji kojom upravlja tvrtka Zapad stan d.o.o.; zamjena vanjske stolarije na 19 stanova i negrijanim prostorijama (stubišta, podrumi), toplinska izolacija stropa podruma kamenom vunom deb 16 cm, izrada nove toplinske ovojnice pročelja zgrade pločama kamene vune debljine 15 cm, toplinska izolacija ravnog krova zgrade kamenom vunom debljine 20 cm te nova HI ravnog krova.

Površina toplinske ovojnice pročelja (fasade): 2.400 m2

Površina toplinsko izoliranog stropa podruma: 470 m2

Površina toplinski izoliranog i hidroizoliranog ravnog krova: 582 m2 

 

AA Certifikat bonitetne izvrsnosti u poslovanju za sljedećih 12 mjeseci

Tvrtka TIM CONSTRUCTA  ponosni je nositelj AA certifikata bonitetne izvrsnosti izdanog od međunarodne grupacije BISNODE, najvećeg europskog pružatelja poslovnih i bonitetnih informacija. AA certifikat bonitetne izvrsnosti jedan je od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja te je međunarodno priznata oznaka poslovne izvrsnosti, temeljena na analitičkoj metodi izračuna jedinstvenoj za sva tržišta Europe. Certifikat bonitetne izvrsnosti temelji se na analizi financijskih izvještaja za prošlu godinu te prognoze uspješnosti u poslovanju za sljedećih 12 mjeseci. AA certifikat, koji dokazuje ispunjenje najviših kriterija bonitetne izvrsnosti, dodatna je potvrda kontinuiranog, odgovornog i uspješnog poslovanja naše tvrtke. Ovaj certifikat, kao i naše dugogodišnje profesionalno iskustvo, zadovoljstvo klijenata i poslovnih partnera iz različitih područja djelovanja, dokaz su da je TIM CONSTRUCTA tvrtka na koju se može u potpunosti osloniti prilikom realizacije projekata u okviru naše djelatnosti.

 

Zamjena pokrova stambene zgrade - Vlahe Stulića 12-20, Zagreb

Stanari stambene zgrade u Španskom odlučili su se kako je vrijeme da zamjene dotrajali pokrov na zgradi iz azbestno-cementnih ploča sa novim pokrovom iz pocinčanog trapeznog lima sa filcom. Istovremeno sa zamjenom krovnog pokrova zamijenili smo i kompletnu krovnu limariju (opšave dimnjaka, podložne limove, zidne limove, oluke, vertikale). Specifičnost radova bila je u tome što su se radovi na dnevnoj bazi izvodili iz autodizalice sa podiznom košarom. Iz košare se vršila zamjena pokrova mansardi, bojanje postojećih kuka, zamjena oluka i vertikala. Za pokrov je ugrađen trapezni lim proizvođača Filli Stahl na kojeg isti daje garanciju od 15 godina, dok mi garantiramo za izvedene radove na period od 10 godina.
Obujam izvedenih radova: 1315 m2 krovišta.

 

 

Zlatna diploma za aktivno obavljanje obrta više od 20 godina

Direktoru, g. Đuri Čiči, dodjeljeno je priznanje Udruženja obrtnika Grada Zagreba u obliku „Zlatne diplome“ za aktivno obavljanje obrta više od 20 godina. Građevinski obrt Dom Gradnja osnovan je 01.06.1994. godine a 2012 godine svoje poslovanje nastavlja pod nazivom Tim Constructa u pravnom obliku društva sa ograničenom odgovornošću. Čast nam je istaknuti da smo u periodu od 22 godine poslovanja uredno podmirivali sve svoje obveze prema partnerima, dobavljačima i državi te kako nismo nikada bili u blokadi, bez obzira na turbulentna razdoblja. Iza nas je u 22 godine ostalo više stotina realiziranih projekata i zadovoljnih klijenata što nas čini ponosnima te nas obvezuje da u sljedećem periodu nastavimo kroz moderan, fleksibilan te profesionalan pristup pružati klijentima pouzdanu i visoko kvalitetnu uslugu. Naša dužnost prema zajednici je da svoje znanje prenesemo i na nove generacije pa se tako u našoj tvrtki kroz stručnu praksu obrazuju tri učenika Obrtničke i industrijske graditeljske škole iz Zagreba, za zanimanje zidar i fasader.  

Uređenje interijera javnih prostora, hodnika i soba - Hotel Westin Zagreb

U najvećem zagrebačkom hotelu u mjesecu srpnju započela je adaptacija interijera javnih prostora na 17 katu (dvorane Opera, Ouvertira, Sljeme, Jarun i Panorama, hodnici i javni sanitarni čvorovi), interijera soba i hodnika 10 i 11 kata hotela te interijera javnih prostora u prizemlju (Kaptol restoran, Dijana bar, Randezvues bar, javni sanitarni čvorovi, recepcija i lobby). Uređenje se pristupilo na osnovu projekta projektantskog ureda Scott Brownrigg iz Zagreba. Mi smo u projektu sudjelovali u izvođenju radova rušenja i demontaža, zidarskih i hidroizolaterskih radova, gipskartonskih radova, instalaterskih radova zamjene vodovodne i kanalizacijske instalacije te montaže sanitarija i galanterije.   
Obujam izvedenih radova: 880 m2 tlocrtno javnih prostora na 17 katu, 60 soba i dva hodnika na 10 i 11 katu te 500 m2 tlocrtno javnih prostora u prizemlju hotela.

 

Edukacija o uporabi vatrozaštitnih sistema za brtvljenje u graditeljstvu

U prostorijama tvrtke HILTI Croatia d.o.o. u Zagrebu održan je seminar na temu pravilnog odabira, pripreme i uporabe vatrozaštitnih sistema za vatrogasno brtvljenje otvora, instalacijskih prodora i građevinskih fuga. Predavač Sidon Kovačević upoznao sam je sa širokim dijapazonom HILTI proizvoda u području vatrozaštite i načinu primjena istih na gradilištima. Nakon odslušanog seminara polaznicima su dodijeljene potvrde o završenoj obuci.

Posjet gradilištu novog terminala Zračne luke Zagreb

Posjetili smo gradilište novog terminala Zračne luke Zagreb u svrhu edukacije načina organizacije i kompleksnosti ustroja radova na tako zahtjevnom gradilištu.
Uz pratnju vodstva Zračne luke obišli smo velebno zdanje koje je u fazi završnih radova s jasno vidljivim konturama završnog projekta kapaciteta 3,5 milijuna putnika sa mogućnošću modularnog anexa za prijem 8,5 milijuna putnika.
Projekt izgradnje novog putničkog terminala privodi se kraju, a otvorenje sa svim pristupnim cestama, infrastrukturom i uređenim okolišem očekuje se u ožujku 2017. godine

Sudjelovanje na Zagrebačkom Obrtničkom Sajmu

I ove godine održan je Zagrebački Obrtnički Sajam u organizaciji Hrvatske Obrtničke Komore i Grada Zagreba. Na poziv prijatelja iz Obrtničke komore i Udruženja obrtnika grada Zagreba odazvali smo se i dali svoj doprinos organizaciji istoga. Naši djelatnici izradili su drvenu krovnu konstrukciju manjeg obujma  koja je služila kao pokazni primjer učenicima obrtničkih škola i posjetiocima sajma. Prvi je to sajam takve vrste koji je okupio značajan broj obrtnika s područja Zagreba i Zagrebačke županije, koji su prezentacijom svojih zanimanja pokazali kako se radilo u prošlosti, kao i dosege i nove trendove u proizvodnji i uslugama u obrtništvu danas te su predstavili ono što će zasigurno obilježiti budućnost.

Izrada nove krovne konstrukcije i fasade - Ferenščica, Zagreb

Obitelj sa zagrebačke Ferenščice dobila je subvenciju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za izradu toplinske ovojnice obiteljske kuće. Odlučili su se ovojnicu izraditi pločama grafitnog ekspandiranog polistirena (EPS) debljine 12 cm što im donosi 20% bolju izolaciju od ploča bijelog EPS-a iste debljine. U isto vrijeme odlučili su se za podizanje visine potkrovne etaže, smanjenje nagiba krova sa sjeverne strane te izradu krovnih kućica tj, izradu mansarda krova. Nakon demontaže krovnog pokrova i prekrajanja dijela postojeće krovne konstrukcije pristupilo se izradi nove krovne konstrukcije. Nakon toga izrađen je klasični ventiliran krov koji je prekriven na početku radova demontiranim glinenim crijepom. Rezultat je lijepa, energetski učinkovita "kućica u cvijeću" koja nudi sasvim dovoljno stambenog prostora za ovu četveročlanu obitelj.
Obujam izvedenih radova: 147 m2 krovišta i 156 m2 fasade

 

Uređenje interijera soba i kupaonica – Hotel Sheraton Zagreb

Investitor projekta adaptacije i uređenja 153 sobe i kupaonice hotela Sheraton Zagreb postavio je vrlo visoke zahtjeve u smislu kvalitete i dinamike izvođenja radova. S obzirom da je riječ o hotelu sa 5 zvjezdica kvaliteta izvedenih radova morala je biti na najvišem nivou sa vrlo kratkim rokovima za izvođenje istih. Riječi je o specifičnom objektu koji zbog svoje visoke popunjenosti ne može trpiti eventualne zastoje u procesu izvođenja radova. Zbog prisustva velikog broja izvođača na samom radilištu potreban je visoki stupanj kooperativnosti kako realizacija projekta nebi bila dovedena u pitanje. Prilikom izvođenja stavki koriste se materijali najviše kvalitete sa minimalnim rokovima vezanja.  
Obujam izvedenih radova: 153 sobe i kupaonice i 6 hodnika.

 

Posjet tvornici Keimfarben - Augsburg, Njemačka

Posjetili smo tvornicu Keim boja u Augsburgu, u sklopu grupne posjete  Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti Udruženja obrtnika grada Zagreba. Nazočili smo zanimljivim predavanjima i prezentacijama koji su održani u krugu tvornice. Bila je to prilika da se upoznamo sa proizvodima tvrtke Keimfarben kao i njihovoj praktičnoj primjeni u praksi. Osnovna karakteristika Keim proizvoda je da su napravljeni od čistog prirodnog anorganskog materijala sa sirovinama i cijelog svijeta.
Proizvodni program obuhvaća zaštitu fasada i dekoraciju bojama, mortove za saniranje vlažnih zidova, mortove za saniranje kamenih elemenata na fasadi, bazne boje za zaštitu drvenih obloga na fasadama kao i zaštitu i sanaciju starih drvenih kuća.
Tvrtku je 1878 godine osnovao Adolf Keim, trenutno zapošljavaju 450 djelatnika a zanimljivo je da su svoje proizvode plasirali i na američko tržište, i to ni više ni manje nego za bojanje Bijele kuće.

Izrada hidroizolacije ravnog krova – Andrije Žaje 63, Zagreb

Zbog prodora vode u strojarnicu lifta kroz postojeći dotrajali limeni pokrov i dotrajalu horizontalnu hidroizolaciju ravnog krova bilo je potrebno izvesti adekvatnu sanaciju i otkloniti nastali defekt. Kako bi izveli dugotrajno i kvalitetno rješenje bilo je potrebno demontirati postojeći dotrajali limeni pokrov i metalnu podkonstrukciju te preko postojeće dotrajale bitumenske hidroizolacije postaviti razdjelni zaštitni sloj geotekstila, montirati opšavne PVC kaširane limove na okapne limove ravnog krova i zidove dimnjaka te postaviti mehanički učvršćenu Bauder PVC hidroizolacijsku membranu. Zidovi dimnjaka obrađeni su također PVC membranom uz posebnu pažnju koja je posvećena detaljima na opšavima. Završno su na zidove dimnjaka postavljene pocinčane limene puc lajsne.  
Površina ravnog krova: 82 m2
 

 

Hidroizolacija ravnog krova iznad prostora casina – Kneza Mislava, Zagreb

Ljepota i draž zelenih ravnih krovova često dođu na naplatu kada je potrebno sanirati hidroizolaciju ispod tih istih zelenih krovova. Upravo takav slučaj imali smo na ovom projektu.  Kako bi pristupili izradi nove HI bilo je potrebno ukloniti slojeve zelenog krova (raslinje, zemlju, sloj drenaže i drenažne cijevi) i uklonjeni materijal transportirati na deponij. Na ovom projektu to je upravo bio najzahtjevniji dio posla. Nakon toga e na ravni krov postavljen sloj toplinske izolacije pločama XPS-a, postavljen je razdjelno/zaštitni sloj geotekstila, na  horizontalnim površinama i atikama krova izvedena je nova hidroizolacija Sika krovnom membranom i postavljeni su novi odvodni sifoni i odzračnici. Detalji završetka nove HI membrane na atikama ravnog krova rješeni su tekućim PU premazom Sikalastic 621 TC. Završno je postavljen sloj umjetne trave. 
Površina ravnog krova: 745 m2

 

Izrada toplinske ovojnice obiteljske kuće pločama kamene vune – Gornji Desinec

Jedna od specifičnosti ovoga projekta je što je isti sufinanciran sredstvima Fonda za energetsku učinkovitost kako bi se poboljšala energetska uičinkovitost obiteljske kuće i postigle uštede u potrošnji energenata.  Projektom energetske učinkovitosti predviđena je izrada nove toplinske ovojnice objekta pločama kamene vune debljine 16 cm, postava kamene vune na podnu ploču negrijanog tavana te postava toplinske izolacije pločama EPS-a na zidove i stropove podrumskog negrijanog prostora.
Toplinska ovojnica izvedena je pločama kamene vune Rockwool debljine 16 cm a završni sloj izveden je u silikatno-silikonskoj varijanti. Prilikom izrade toplinske ovojnice montirane su i ALU plastificirane prozorske klupice sa PVC bočnim završecima.
Površina fasade: 179 m2


 

Uređenje interijera fitnessa – Hotel Panorama Zagreb

Kako bivši skladišni prostor i pripadajuće sanitarne čvorove pretvoriti u salon za masažu i zgodni fitness prostor sa saunom? Pa idemo obiti sve keramičke pločice sa zidova i podova, izvesti novi razvod instalacije vode i kanalizacije, srušiti neke pregradne zidove i par stropova. Kad smo gotovi sa rušenjima idemo izraditi nove cementne glazure na podovima prostorija, iznivelirati nekoliko podova, zidarski obraditi površine zidova kako bi ih izravnali i pripremili za postavu keramičkih pločica, izraditi nove pregradne zidove i stropove iz gipskartonskih ploča, postaviti nove keramičke pločice. pogletati i obojati površine zidova, postaviti parket, namontirati velika ogledala, ugraditi sanitarije i sanitarnu galanteriju te dovratnike i vratna krila.   
Površina poslovnog prostora: 99,08 m2 

Izrada hidroizolacije ravnog krova – Kneza Mislava 1, Zagreb

U tijeku adaptacije i uređenja interijera restorana započeli su hidroizolaterski radovi na ravnom krovu kako bi se otklonilo curenje vode u sam prostor restorana. Kako bi se izvršila sanacija hidroizolacije ravnog krova bilo je potrebno prvo ukloniti slojeve zemlje i kulira sa ravnog krova, očistiti postojeću bitumensku hidroizolaciju od nečistoća, namontirati opšavne kaširane PVC limove na vertiklane elemente za koje će se variti hidroizolacijska membrana. Nakon postave razdjelnog geotekstila preko stare bitumenske hidroizolacije i limenih elemenata postavljena je nova PVC hidroizolacijska membrana proizvođača Bauder ojačana poliesterskom mrežicom, otporna na mikroorganizme i korijenje, te UV stabilna. Završno je preko nove hidroizolacijske membrane postavljen sloj geotekstila te su vraćeni prosijani slojevi kulira i zemlje.     
Površina ravnog krova: 175 m2 

Adaptacija korejskog restorana "Onsemi", Kneza Mislava 1, Zagreb

U prostoru bivšeg kineskog restorana novi vlasnici odlučili su se približiti Zagrepčanima okuse korejske kuhinje. U mjesecu veljači započeli su radovi na adptaciji i uređenju interijera restorana, sa prilagodbom starih prostorija novim zahtjevima vlasnika. Na objektu su izvedeni sljedeći radovi;  demontaže zidnih i podnih keramičkih pločica u sanitarnim čvorovima, demontaže vratnih krila i dovratnika, rušenje pregradnih zidova, izrada novih pregradnih zidova iz gipskartonskih ploča, soboslikarski radovi gletanja i bojanje zidova i stropova te bojanja stolarskih elemenata, keramičarski radovi postave keramičkih pločica u sanitarnim čvorovima,  zamjena vodovodne i kanalizacijske unutarnje instalacije, električarski radovi na izradi novog razvoda u novoformiranim prostorijama.
Površina poslovnog prostora: 375 m2 

Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore

Dana 04.03.2015. godine u prostorima Obrtničke komore Zagreb sudjelovali smo na Skupu graditelja Hrvatske obrtničke komore (HOK). Kronični nedostatak posla u graditeljstvu, koji je značajan broj velikih građevinskih tvrtki doveo do stečaja ili predstečajne nagodbe, uvelike je ugrozio i njihove kooperante, graditelje obrtnike, čiji se broj od početka krize smanjio za gotovo 20 posto.
Vrijeme izgradnje autocesta i velikih stambenih blokova je završeno, istaknuo je zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir predstavljajući četiri programa energetske učinkovitosti i obnove, kojima se u idućim godinama otvara prostor za razne građevinske radove 'teške' ukupno i više od 120 milijardi kuna. Riječ je o programima energetske obnove zgrada javne namjene, obiteljskih kuća, višestambenih zgrada te komercijalnih zgrada.

Prezentacija novosti proizvođača fasadnih sistema RÖFIX 

U zagrebačkoj Novoj galeriji održana je prezentacija na temu RÖFIX proizvoda na kojoj smo i mi sudjelovali. Na prezentaciji su se okupljeni izvođači građevinskih radova mogli upoznati s novim trendovima, razmjeniti iskustva i pronaći rješenja za probleme i izazove s kojima se susreću u svome poslu. RÖFIX je predstavio svoje novitete, EPS-F 031 RELAX fasadnu izolacijsku ploču, sivu, s utorima za rasterećenje na vanjskoj strani te RÖFIX PE 519 PREMIUM DARK/Syco – Tec fasadnu boju, reflektirajuću fasadnu boju na bazi SiSi tehnologije s NIR pigmentima. Radi se o fasadnoj boji za intenzivne tonove, pa i crnu boju, prikladna za minerale i organske podloge.

© Tim constructa d.o.o. 2022. Sva prava pridržana